Skip to main content
AML West
© 2024 - AML West - Alle rechten voorbehouden
AML-West3
AML WEST
AML4
AML
Rigo12
Labo Rigo

Wie zijn we

AML West is een modern gespecialiseerd laboratorium, actief in de sector van de klinische biologie.

Oorspronkelijk functioneerden 3 laboratoria (Ardooie – Brugge – Moeskroen) onafhankelijk van elkaar, maar om verder optimalisatie van de dienstverlening mogelijk te maken, werden hier in verschillende fases de diverse entiteiten gefusioneerd. Als laatste werd in december 2020 de juridische entiteit Laboratoire J. Woestyn SRL gefusioneerd met het Medisch Labo D. Van Waes – D. Declerck BV met retroactief effect vanaf 1 juli 2020. Vervolgens werd een naamwijziging doorgevoerd namelijk Algemeen Medisch Laboratorium WEST (BV), afgekort AML WEST (BV).  

AML West is een onderdeel van Sonic Healthcare Benelux. Sonic Healthcare Benelux is een strategisch netwerk van klinische laboratoria en prikcentra verspreid over heel Vlaanderen: AML (Antwerpen), AML West (Ardooie), Labo Rigo (Genk) en Medvet (Antwerpen). Zelf maakt Sonic Healthcare Benelux deel uit van de Sonic Healthcare groep, één van de grootste laboratoriumgroepen ter wereld.

Dagelijks voert het laboratorium duizenden analysen uit op bloed, urine, stoelgang of andere lichaamsmaterialen.

In elk van onze laboratoria staat de zorg voor de patiënt en dienstverlening conform uw wensen en noden centraal. “We take it personally” is dan ook de slagzin van onze labogroep. Kwaliteit, innovatie en integriteit zijn de speerpunten van ons beleid.